Ušetřete se SAYU až 2 000 Kč ročně

To, že s menstruačními kalhotkami SAYU šetříme přírodu, je známá věc. Používání menstruačních kalhotek však šetří i vaši peněženku! I když se počáteční investice do kalhotek může zdát poměrně vysoká, ve výsledku potom za menstruační pomůcky ušetříte až 2000 Kč ročně. Ale hlavně: Investujete do sebe a svého pohodlí.

Podle dostupných údajů je průměrná délka menstruace 5 dní. Pokud bychom počítali se spotřebou 5 kusů vložek na den a jedna vložka na noc, vycházela by celková spotřeba vložek za jeden menstruační cyklus na 25 kusů denních vložek a 5 kusů nočních. Samozřejmě se jedná o individuální záležitost a při velmi silné a dlouhé menstruaci bude spotřeba vložek vyšší, ženy s menstruací slabší a kratší spotřebují vložek naopak méně.

Menstruační kalhotky SAYU jsou vyrobeny z těch nejkvalitnějších materiálů, které disponují certifikáty bluesign® a OEKO-TEX®. Proto dává smysl srovnávat je s kvalitními organickými vložkami. Balíček takových vložek vás však může vyjít až na 200 Kč. Celková útrata za vložky se tak může během jedné menstruace vyšplhat přes 300 Kč. Za rok se potom můžeme dostat až k částce 4 000 Kč a za tři roky útrata za vložky dělá téměř 12 000 Kč! Podobná situace nastává i u organických tamponů, zde jsou dokonce ceny ještě o trochu vyšší.

Abyste kalhotky mohla pohodlně střídat, počítali bychom s 5 kusy menstruačních kalhotek na jeden cyklus. Počáteční investice by tak vycházela zhruba na 5 900 Kč (bez akcí a slev). Do takového balíčku bychom zařadili: 

Pokud bychom kalhotky používali tři roky, za jeden rok můžete ušetřit až 2 000 Kč. Za tři roky se SAYU ušetříte až 6 100 Kč, za jednorázové pomůcky byste ale utratila 12 000 Kč! Pokud denně i mimo menstruaci používáte slipové vložky, investice do menstruačních kalhotek se vám vyplatí o to víc. Využití kalhotek menstruací rozhodně nekončí – můžete je nosit během ovulace, při špinění, inkontinenci nebo při sportu… Zkrátka kdykoliv budete potřebovat být v suchu.

Menstruační kalhotky SAYU Vám při správné péči vydrží několik let (jak správně o menstruační kalhotky pečovat si přečtěte zde). V SAYU týmu naše první kalhotky intenzivně používáme už od začátku existence značky (rok 2019) a stále vypadají skvěle a jsou plně funkční. Takže i když se pořizovací cena kalhotek může zdát vysoká, odráží se v ní kvalita, která se z dlouhodobého hlediska určitě vyplatí. Nehledě na to, co se ani vyčíslit nedá: nekonečná svoboda a pohodlí! :-)

Zpět na Všechny příspěvky