SAYU kalhotky: Diskrétní pomocník při inkontinenci

Menstruační kalhotky jsou skvělou ekologickou alternativou jednorázových menstruačních pomůcek, ale jejich využití tím rozhodně nekončí! Věděli jste, že jsou skvělým a diskrétním pomocníkem právě při inkontinenci? Tento intimní problém může potkat každého z nás. Podle dostupných údajů se s ním potýká až 35 % žen a rozhodně se netýká pouze starších lidí – trápit může i ženy ve vyšším a středním věku, ale také těhotné, maminky po porodu a sportovkyně. 

Konec tabu!

Inkontinence se jeví stále jako společensky nežádoucí téma. Většina žen, které se potýkají se samovolným únikem moči, se zdráhá o tomto problému mluvit s blízkými i s odborníky. Na vině je hlavně pocit studu, což má negativní dopad nejen na sebevědomí, ale také na rodinný i společenský život – často se pak vyhýbají sportovním aktivitám, výletům a kulturním akcím. Opravdu však není důvod se stydět a toto téma by nemělo být tabu! Pocit bezpečí a zároveň pohodlí vám při úniku moči mohou poskytnou právě menstruační kalhotky, díky kterým si nemusíte odpírat své oblíbené aktivity. 

Klasické hladké tělové

Stresová nebo urgentní?

Nejčastějším typem je stresová inkontinence, k níž dochází při náhlém zvýšení tlaku v dutině břišní, například při zakašlání, smíchu, fyzické námaze… Způsobuje ji nedostatečné uzavíraní močového měchýře, jehož příčinou je oslabené pánevní dno, proto jí často trpí ženy po porodu a ženy ve vyšším věku. Vhodným řešením tohoto druhu inkontinence může být posilování svalů pánevního dna. Zpevněné svaly pánevního dna navíc jako bonus vedou k plochému bříšku a ke zlepšení sexuálního prožitku! 

Urgentní inkontinence se někdy označuje jako “hyperaktivní měchýř”, jedná se o náhlé a neovladatelné nucení k močení, i když močový měchýř ještě není plný. Pokud žena ihned nevyhledá toaletu, dojde k úniku moči. Příčinou tohoto typu inkontinence mohou být infekce močových cest, patologické změny ve stěně močového měchýře, ale i nervová onemocnění (roztroušená skleróza, Parkinsonova nemoc, demence ve stáří, apod.).

Existují i další typy inkontinence (paradoxní, reflexní, psychogenní), které se však nevyskytují tak často.

Tělové s transparentními boky

Spolehlivá ochrana

Pokud vás trápí drobný únik moči (například při kýchnutí se vám v kalhotkách objeví skvrna o velikosti padesátikoruny), budou Vám stačit kalhotky nízké savosti. Pokud toužíte po větším pocitu jistoty, doporučujeme kalhotky střední a vysoké savosti. Kromě bezpečí se s našimi kalhotkami i při inkontinenci budete cítit krásná a přitažlivá! Milovnice krajek si jistě oblíbí model Nízké s krajkou modré nebo něžné Klasické s krajkou růžové. Pro minimalistky, které krajkám příliš neholduji, máme Klasické hladké tělové. Pokud upřednostňujete modely do pasu, ideální pro vás budou například Tělové s transparentními boky, Růžové do pasu nebo Tělové do pasu.

Nízké s krajkou modré

Pro ještě větší pocit bezpečí, sáhněte po kalhotkách s maximální mírou savosti. Nemusíte se obávat silné savé vrstvy, pocitově jsou všechny modely moc příjemné na nošení. Z kalhotek maximální savosti můžete vyzkoušet třeba naši novinku, krásné a elegantní Klasické s krajkou modré. Pro ochranu při spánku doporučujeme naše modely na spaní, například Vysoké na spaní růžové.

Vysoké na spaní růžové

Jedinečné vlastnosti vybraných materiálů

Díky jedinečné a unikátně technologicky zpracované membráně jsou SAYU kalhotky nepromokavé, ale zároveň paropropustné, nebudete se v nich tedy nepříjemně zapařovat jako v silných inkontinenčních vložkách. Savá vrstva z bambusové viskózy dokáže pohltit až 4x více vlhkosti než bavlna, takže se v kalhotkách budete cítit bezpečně. Navíc má přirozené antibakteriální a bakteriostatické vlastnosti. Také merino vlna zamezuje množení bakterií a ani po delší době nijak nezapáchá. Během nošení zůstává stále suchá, příjemná a jemná k pokožce, moč je fixována v savé bambusové vrstvě a membrána zabraňuje jejímu dalšímu úniku a průsaku na oblečení. 

Růžové do pasu

Buďte šetrná k sobě i k planetě

Jednorázové inkontinenční pomůcky jsou drahé a neekologické, obzvlášť při denním používání. Představují však také zdravotní riziko. Poševní sliznice je velice citlivá a snadno absorbuje jakékoliv chemikálie, se kterými přijde do styku. Vložky často obsahují absorbenty pro účinnější zadržování tekutiny, parfemaci a barviva. Tím však výčet chemikálií nekončí. Materiál vložek se při výrobě bělí a pozůstatky bělících látek mohou zůstávat právě ve vložkách. Buďme tedy šetrné nejen k planetě, ale především k našemu vlastnímu tělu.

Klasické růžové light

S inkontinencí bez omezení

Převážnou většinu příčin nechtěného úniku moči lze úspěšně odstranit. Řešení se odvíjí od konkrétního typu inkontinence, proto doporučujeme nevynechat návštěvu lékaře, který vám pomůže stanovit nejvhodnější typ léčby. Abyste si nemusela odpírat své oblíbené aktivity, doporučujeme vyzkoušet naše menstruační kalhotky, které vám zajistí pocit bezpečí a pohodlí i při inkontinenci. Zpětné vazby našich zákaznic jsou toho krásným příkladem. :)

 

 

 


Zdroje:

https://zenyvpohode.eu/cz/article/193/trapi-vas-unik-moci-i-tento-problem-ma-reseni 

https://www.lekarna.cz/clanek/inkontinence-moci-typy-priciny-a-lecba/ 

https://www.internimedicina.cz/pdfs/int/2007/10/08.pdf 

https://www.moliklub.cz/magazin/pribehy-zkusenosti/unik-moci-v-cesku-jak-jsme-na-tom 

https://www.moliklub.cz/co-je-inkontinence 

https://www.econea.cz/blog/intimni-hygiena-co-bezni-vyrobci-nereknou/ 

 

Zpět na Všechny příspěvky