Menstruační kalhotky na dovolené

Menstruační kalhotky i na dovolené? Za nás rozhodně ano! Jak o ně ale pečovat, když nemáte k dispozici pračku? Můžete prát kalhotky pouze v ruce? A co když jedete na horskou túru, kde nemáte ani přístup k vodě? Pokud si právě kladete takové otázky, následující článek je přímo pro vás! :)

Menstruační kalhotky a cestování

 

Menstruační kalhotky u moře

Pokud jedete na dovolenou na místo, kde budete mít k dispozici pračku, máte vyhráno! O menstruační kalhotky tak můžete pečovat jako doma, stačí si s sebou vzít naše lanolínové mýdlo (mimochodem, víte, že máme i malou cestovní verzi?) a do menší lahvičky si odlít prací gel na vlnu. Nezapomeňte přibalit také prací sáček na jemné prádlo. Důležité je pohlídat si teplotu 40 °C a maximálně 1000 ot/min, aby nedošlo k nechtěnému poničení kalhotek. 

Mějte také na paměti, že v některých přímořských oblastech je výrazně vyšší vzdušná vlhkost než v Česku, proto je třeba počítat s delší dobou schnutí. Určitě se ale vyhněte sušení na přímém slunci, obzvlášť u moře, kde jsou teploty na slunci opravdu vysoké. Kalhotky by byly vystaveny teplotě vyšší než 40 °C a merino vlna by se mohla srazit.


Ruční praní 

Obecně nedoporučujeme prát kalhotky pouze v ruce, ideální je vyprat je mezi každým nošením v pračce. Jestliže pračku v místě ubytování nemáte, ale můžete kalhotky prát ručně, například v umyvadle, přechodně se také jedná o dostatečnou péči. Po použití kalhotky nechte odmočit a pomocí lanolínového mýdla je ručně jemně vyperte. Pečujte o ně opravdu něžně – neždímejte, nedrbejte, spíš jemně promačkejte. Poté je nechte volně uschnout (vyhněte se přímému slunci) a doma je vyperte v pračce, jak jste zvyklé. Počítejte však s delší dobou schnutí, protože při ručním praní není možné vodu z kalhotek zcela vyždímat jako při odstřeďování v pračce.


Zázemí bez vody

Nemáte možnost kalhotky vyprat ručně, takže mezi použitím a praním bude prodleva? Potom je doporučujeme používat až ve dny slabší menstruace nebo jako doplněk ke kalíšku. Po nošení je zásadní, aby kalhotky pořádně vyschly, nesmí se zapařit. Jemně je složte a uložte do prodyšného obalu, použít můžete naši taštičku na kalhotky. Rozhodně nedoporučujeme použité kalhotky vkládat do igelitových tašek či sáčků, obzvlášť pokud by zde měly být několik dní. Igelit nepropustí vzduch, kalhotky by se zapařily a došlo by k rychlému množení nežádoucích bakterií i plísní.


Po návratu domů nechte kalhotky důkladně odmočit v chladné vodě, aby zaschlá krev změkla a dobře se vyprala. Opět si můžete pomoci lanolínovým mýdlem. Namydlené kalhotky pak jemně vypláchněte a dále vyperte v pračce klasicky podle návodu. 

 

Zůstaňte v suchu

V horkých letních dnech jsou menstruační kalhotky SAYU ideální volbou, když chcete své intimní partie udržet v suchu. Unikátní membrána zajišťuje paropropustnost, takže se v kalhotkách nezapaříte, naopak, vaše pokožka bude stále volně dýchat. A díky zázračné merino vlně budete mít stále pocit sucha, a to dokonce i když je mokrá. Na začátek či konec menstruace, při špinění, na horskou túru nebo i "jen tak" doporučujeme vyzkoušet naše modely s nízkou savostí. Krásný zadeček vám pak vykouzlí naše oblíbené brazilky. Pokud navíc zvolíte tělovou nebo růžovou barvu, bude vaše spodní prádlo pod světlým letním oblečením zcela neviditelné. :)


A co vy, dopřáváte si i na dovolené pohodlí menstruačních kalhotek? A věděla jste, jak na péči?

Zpět na Všechny příspěvky