Jak si vybrat ty pravé menstruační kalhotky?

Rozhodla jste se pro své dny zvolit šetrnější řešení a finální volba padla na menstruační kalhotky? Gratulujeme, první a nejdůležitější krok máte úspěšně za sebou! Jak ale na to, abyste se v šíři sortimentu neztratila a vybrala si ten dokonalý první (a pak i druhý, třetí, desátý...) SAYU kousek, který vám padne jako druhá kůže? Nebojte se, není to žádná věda. 


Správná velikost je základ

Aby byly menstruační kalhotky stejným dílem pohodlné, slušivé i dokonale funkční, je třeba sáhnout po správné velikosti. Stačit vám budou dva rozměry: obvod pasu (ten změřte v nejužším místě trupu, kousek pod žebry) a obvod boků, změřený v nejširším místě pánve. (To se může nacházet i kousek pod zadečkem, pokud si tedy nejste jistá, zkuste se přes boky změřit na více místech a použijte největší míru.) U každého produktu najdete velikostní tabulku, podle které už potom snadno vyberete. Je naprosto normální, že úplně nezapadnete do tabulek, každá jsme jiná! V takovém případě nám napište, rádi vám poradíme s výběrem té nejvhodnější velikosti.

Foto krejčovského metru

Silné, nebo slabé krvácení? 

Trápí vás silná menstruace a neustálé obavy z protečení, nebo naopak hledáte lehký kousek, který poslouží jako pojistka na konci menstruace? V našem sortimentu najdete hned čtyři úrovně savosti, od nízké až po tu maximální, a tak můžete kapacitu savé vrstvy vybrat přesně podle svých potřeb. Savější modely dodají pocit absolutního bezpečí v nejsilnější dny menstruace, ale i při inkontinenci. Praktické light modely potom využijete nejen při slabém krvácení, ale také mimo své dny. Hodí se totiž i na špinění nebo výtok a zůstanete díky nim v suchu i při sportu. Funkční membrána našich kalhotek je navíc skvěle prodyšná, a tak je můžete bez problémů nosit po celý měsíc.


A co světlé barvy? Nepodlehněte obavám!

Srdce vám napovídá růžové, ale rozum velí vzít pro jistotu černé? Není třeba, praní je totiž u obou stejně snadné. I světlé kalhotky mají černou funkční vložku z merina, to ale nepouští barvu, a tak se nemusíte bát kalhotky (v sáčku na jemné prádlo) vyprat se světlým oblečením. Stačí použít prostředek na vlnu, který jako bonus dopřeje extra jemnou péči celé várce prádla.


Cítit se sama sebou

Nesmíme zapomenout na jeden z nejdůležitějších bodů: Kalhotky se vám musí zkrátka líbit! Jste střízlivou minimalistkou, nebo je vám milejší nežná krajka? Chceme, abyste se i během svých dnů cítila ve své kůži a byla sama sebou. Právě proto nabízíme širokou škálu barev i stylů, ze kterých si zaručeně vyberete ty nejkrásnější.

Menstruační kalhotky Klasické s krajkou růžové

 

Dokonalý střih

Klíčem k naprostému pohodlí není jen sedící velikost, ale i dokonalý střih. Můžeme neskromně říct, že tím se pyšní všechny naše modely - je ale na vás, abyste si vybrala ten, který nosíte ze všech nejraději. 


Nízké střihy potěší nejen milovnice bokovek, ale jsou ideální volbou i pro ženy s větším obvodem pasu nebo těhotné. Při měření věnujte pozornost hlavně rozměru přes boky. Jste bokovkový typ? Líbit se vám budou třeba Nízké s krajkou v bordó nebo modré, na noc zkuste Kalhotky na spaní v bordó nebo tělové

Menstruační kalhotky Nízké s krajkou bordó

 

Vyšší střih je u nás jeden z nejoblíbenějších, a to pro svou univerzálnost. Kalhotky totiž můžete nosit posazené na bocích nebo je posunout výš, blíže k pasu. Nohavičky navíc mají o něco vykrojenější, a tak jsou skvělou volbou i pro ženy se silnějšími stehny. Zkuste třeba minimalistické Vyšší hladké černé či tělové, Vyšší light v modré a růžové verzi nebo zdobenější Vyšší s krajkou v růžové a bordó.

Menstruační kalhotky Klasické hladké černé

 

Kalhotky do pasu při menstruaci příjemně obejmou bříško, což v kombinaci s méně vykrojenými nohavičkami přináší pocit absolutního bezpečí i mírnou úlevu při bolestivé menstruaci. Při měření věnujte pozornost jak obvodu pasu, tak boků. Odměnou vám budou nekonečně pohodlné kalhotky, které sluší všem postavám. Pořiďte si je v hladké verzi (v černé nebo tělové) nebo v elegantně ženském provedení s transparentními boky, kde k tělové a černé nově přibyla i vínová.

Menstruační kalhotky Černé s transparentními boky

Úchvatné Brazilky mají vyšší pas a vysoko vykrojené nohavičky, a tak dokážou vykouzlit zázračně dlouhé nohy. Ochrání vás při slabé či doznívající menstruaci, kromě toho jsou ale extrémně slušivé a pod oblečením naprosto neviditelné. A navíc jsme střih vyvinuli tak dokonale, že se ani trochu nemusíte bát klasické neřesti jiných brazilek, kalhotek nepříjemně zaříznutých do zadečku, jsou tedy i neuvěřitelně pohodlné! Pořídíte je v růžové a modré.

Menstruační kalhotky Růžové brazilky

 

Vysoké na spaní mají vpředu i vzadu prodlouženou funkční vložku, která vás při silné menstruaci bezpečně ochrání i v noci, ať už spíte na břiše, boku nebo zádech. Vysoký pas bezpečně obejme bříško, proto vyhovuje i ženám, které mají jizvu po císařském řezu. Výše vykrojené nohavičky zase zaručují pohodlí i dámám se silnějšími stehny. K dostání v růžovétmavě modré verzi (termín naskladnění 5. 11.).

Menstruační kalhotky Vysoké na spaní modré

 

Potřebujete poradit s volbou velikosti nebo jakkoliv pomoci s výběrem? Neváhejte se nám ozvat! Jsme pro vás k dispozici na kontakt@sayu.cz nebo na čísle +420 773 739 774. A pokud máte jasno, tudy se dostanete rovnou do e-shopu :) 

Zpět na Všechny příspěvky