7 důvodů, proč nosit menstruační kalhotky SAYU

Česká rodinná firma SAYU se pyšní výrobou prvních menstruačních kalhotek s merino vlnou. Vývoj technologie, navrhování střihů a hledání kvalitních materiálů i výrobců trvalo tříčlennému týmu zhruba rok. Za tu dobu se podařilo vyvinout precizně zpracovaný inovativní produkt, který usnadní těžké dny mnoha ženám. Pro SAYU je typická energická snaha o co nejkvalitnější výsledek, který neustále zdokonalují. Mimo to značka vyniká citlivým přístupem k zákaznicím, jejichž zpětná vazba se stává cenným podnětem k dalšímu rozvoji firmy. Respekt k lidskému tělu reflektuje nedokonale dokonalá vizuální prezentace s fotografiemi opravdových žen. Jedná se zkrátka o firmu postavenou na reálných hodnotách – nikoliv na vyprázdněných marketingových nálepkách. 

 

Vzhledem k tomu, že jde o poměrně nový produkt, je namístě nejprve připomenout, jak kalhotky fungují. Menstruační kalhotky SAYU mají všitou funkční vložku. Ta se skládá z několika vrstev: úpletu z merino vlny, savé vrstvy, nepropustné membrány a vnějšího materiálu. Menstruační krev nejprve projde vnitřním úpletem z merino vlny. Poté se odvede do savé vrstvy z bambusu, který má výrazně vyšší savost než bavlna. Navíc disponuje antibakteriálními účinky, což omezuje tvorbu zápachu. Pod savou vrstvou se nachází nepropustná a zároveň prodyšná membrána, která ochrání oblečení.

 

1. Pocit svobody & antibakteriální účinky

Menstruační kalhotky zajistí pocit svobody a elegance. Jejich hlavním přínosem je, že zjednoduší těžké dny a vnesou do nich tolik potřebný komfort. Nikde nic nešustí a není třeba myslet na časté vyměňování hygienických pomůcek. Vlna má totiž antibakteriální účinky, je neuvěřitelně příjemná k pokožce a zajistí pocit sucha i po několika hodinách nošení.

Menstruační kalhotky Klasické s krajkou růžové

 

2. Transparentní výroba. Etická a ekologická

Kalhotky se šijí v české firmě s dlouhou tradicí, převážná část materiálů včetně merino vlny pochází rovněž od lokálních výrobců. Membrána SAYUtech byla na míru vyvinuta špičkovým odborníkem na nanotechnologie a následně prošla testováním na české univerzitě. Vlna pochází z australských ovcí chovaných „mulesing free“, což znamená, že se při jejich chovu nepoužívají drastické a bolestivé metody (více zde). Vlákna se následně spřádají v rakouské firmě s certifikací udržitelnosti bluesign®. Pletení a barvení úpletu probíhá v české firmě s oekotex® cerifikátem třídy II.

 

3. Minimalizace odpadu

Problematické dopady hromadění odpadu asi netřeba připomínat. Jeden z jednoduchých způsobů, jak svou odpadovou stopu efektivně redukovat, nabízí právě menstruační kalhotky. Žena průměrně menstruuje zhruba 400 krát za život, přičemž na jednu menstruaci připadá kolem 25 vložek či tamponů. Po vynásobení se dostaneme k hrozivému číslu 10 000 nerozložitelných hygienických pomůcek, které pravděpodobně zůstanou ležet na skládkách. Menstruační kalhotky se proto stávají vhodnou alternativou, když nám osud životního prostředí není lhostejný. 

 

4. Dlouhá výdrž

Funkční vložka má výjimečné savé vlastnosti a s pomocí nepropustné membrány vydrží až 8–12 hodin. V případě silné menstruace lze kalhotky doplnit o tampon nebo kalíšek a prodloužit tak aktivní den. Na základě měnící se intenzity menstruace v průběhu cyklu je také možné zvolit kalhotky podle míry savosti – k dispozici jsou tři úrovně od středně po maximálně savé.

 

Menstruační kalhotky Klasické hladké černé

5. Atraktivní design

Precizní provedení a elegantní design jsou pro SAYU klíčové. Značka se snaží ukázat, že i menstruační kalhotky mohou vypadat přitažlivě a elegantně. V nabídce nechybí různé barevné varianty, modely s krajkou nebo s transparentními boky, ale i decentní klasika. Propracované střihy navíc lichotí každé postavě.

 

6. Snadná údržba

Před prvním použitím výrobce doporučuje kalhotky vyprat. Ručně nebo v pračce s teplotou do 40 °C a s odstřeďováním nastaveným na 1000 otáček. Důležité je použít tekutý prací přípravek bez aviváže. Sypký prací prostředek by mohl poškodit membránu. Poté se kalhotky nechají naruby uschnout. Po použití je stačí vypláchnout ve studené vodě, poté vyprat v pračce na 40 °C a nechat je uschnout naruby. Kalhotky je možné vyprat i později, jen je dobré nechat je uschnout naruby. Pak je lze vyprat běžně s ostatním prádlem a jsou opět připraveny k použití.

 

7. Pro opravdové ženy

SAYU ve své vizuální komunikaci zobrazuje přirozeně krásné, opravdové ženy. Takové, jaké skutečně jsou, ničím nepřikrášlené modelky všech tvarů. Na fotkách se objevují také samotné zakladatelky značky. Vizuály bez retuše působí velmi přirozeně a věrně tak reflektují identitu značky.

Zpět na Všechny příspěvky